Upravit stránku

Mobilní svíčkové filtry slouží k filtraci piva, vína i jiných nápojů. Z jednoho cyklu dostanete 30 – 60 hl filtrovaného piva na 1 m2 základní filtrační plochy.

Mobilní svíčkové filtry mají základní filtrační plochu 1 – 4 m2. Větší filtrační linky jsou nepohyblivé. 

Výhody:

  • nízký počet opotřebitelných komponentů (v tělese filtru nejsou žádné vůči sobě se pohybující části);
  • mají pevnou konstrukci – nedochází na nich k vibracím, které by narušily filtrační vrstvu;
  • dlouhá životnost filtračních prvků (svíček);
  • filtry a jejich filtrační prvky se dobře čistí a sanitují;
  • při dodržení námi doporučených vstupních parametrů piva a podmínek filtrace, garantujeme  průměrně do 5 kvasinkových buněk na 100 ml filtrovaného piva. 

Při filtraci vína se výkon filtrů FKS zvyšuje asi na dvojnásobek hodnot uvedených pro pivo.

U filtrace ovocných šťáv a dalších kapalin určíme výkonové parametry filtrace po individuálním posouzení.

Mobilní svíčkové filtry

 

Jak probíhá spolupráce:

  • vypracujeme pro vás nezávaznou nabídku;
  • pomůžeme vám s výběrem vhodného zařízení;
  • dodáme a namontujeme zařízení a plně ho zprovozníme;
  • pomůžeme vám s optimalizací procesu filtrace piva;
  • zaučíme obsluhy ve správném a bezpečném používání dodaného filtračního zařízení;
  • postaráme se vám o záruční a pozáruční servis. 
  • Výkon zařízení

    Výkonové parametry jsou závislé na vstupních parametrech filtrované kapaliny, použitých druzích pomocných filtračních prostředků a optimalizaci provozních parametrů (průtoku filtrem, úrovni dávkování pomocných filtračních prostředků s ohledem na nárůst diferenčního tlaku).

    Průtok filtrem pro filtraci piva činí rozsah 5 - 8 hl za hodinu na 1m² základní filtrační plochy.

    Celková  spotřeba pomocných filtračních prostředků (křemeliny,...) pro základní naplavení i průběžné dávkování činí  80 až 160g/hl piva v závislosti na jeho filtrovatelnosti (množství kvasničných buněk, bílkovin a koloidních látek v nefiltrovaném pivu).

    Kapacitní výkonnost jednoho cyklu je 30 – 60 hl filtrátu (filtrovaného piva) na 1m² základní filtrační plochy.

    Čirost filtrátu dle koloidního stavu piva a použitého druhu pomocných filtračních prostředků je 0,25 – 0,60 j.EBC.

  • Sanitace

    Všechny svíčkové filtry FKS můžete promývat protiproudem vody a vzduchu o vysokém tlaku. Spolehlivě se tak zbavíte zbytků křemeliny a nečistot včetně zaklíněných zbytků křemeliny ve štěrbinách svíček, což u filtračních sít není možné.

    Aby se předešlo trvalému usazování nečistot a kontaminaci mikroorganismy, provádí se čistící (sanitační) proces s použitím vhodné kombinace chemikálií. Sanitace probíhá buď samostatně ve filtru, kdy je prostředek připraven v dávkovači, nebo s využitím příslušné CIP stanice. Doporučenými sanitačními a sterilizačními prostředky jsou:

    • horká voda o teplotě 58 - 90 °C,
    • tekutý louh sodný (NaOH) o koncentraci 1 - 3% hmot. a teplotě 50 - 85 °C s následným výplachem horkou vodou,
    • kyselina dusičná (HNO3) o koncentraci 0,5 - 2% hmot. a teplotě 80 - 85 °C s následným výplachem horkou vodou.
  • Technická data

    Způsoby ovládání a regulace čerpadel:

     Hlavní čerpadloDávkovací čerpadlo
    RVPlovákový průtokoměr – Regulační ventil 
    MPlovákový průtokoměr - PotenciometrRuční regulace zdvihu plunžru
    AIndukční průtokoměr – PLC s dotykovým panelem(Noniusem)

     

    Provedení filtru typu FKS 002005010020030040
    Způsob ovládání a regulací MRVRVMMM
    Základní filtrační plocham20,20,51234
    Objem tělesa filtrulitry92752124225250
    Aktivní kalový objemlitry313265298102
    Pracovní tlak (max)kPa600600600600600600
    Objem nádoby pro přípravu dávkovaných suspenzílitry62525305050
    Průtok filtrem (pivo)hl/h1-1,62,5 - 45.810.1615 - 2520 - 32
    Objem protláček (směs voda-pivo)l/cyklus2x32x92x172x402x752x83
    Dimenze připojovacího potrubíDN152525324040
    Příkon elektrické energiekWh1,11,41,41,81,92,6

Napište si o nabídku

  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.
Nahoru