Upravit stránku

Mikropivovary DESTILA jsou primárně určeny pro technologická centra středních a vysokých škol, které se věnují výuce pivovarských technologií. Lze v nich vařit piva jak dekokcí, tak infuzí! V mikropivovaru DESTILA snadno připravíte nejen typická česká piva, ale i piva různých druhů a stylů, spodně i svrchně kvašená. 

Pivovar můžeme vybavit potřebnou škálou nerezových nádob – od otevřených kvasných kádí, přes klasické kvasné a ležácké tanky až po miniaturní variantu CKT, aby byla zajištěna i kvasná část výrobního procesu. 

Výrobní proces se blíží reálným výrobním podmínkám ve skutečném pivovaru, nakolik je jenom možné. 

Výhody mikropivovarů DESTILA:

  • plně vybavený, s možností individuální sestavy;
  • ideální pro výuku pivovarských technologií;
  • možnost poloautomatického nebo ručního řízení výrobního procesu várky a kvašení piva;
  • kdykoliv ho lze vybavit širokou škálou nerezových nádob a rozšířit podle vašich představ a potřeb.
Mikropivovar Brno
  • Druhy piva

    Mikropivovar DESTILA vám umožňuje vařit všechny druhy českých i evropských piv. 

    • Klasické světlé české pivo

      Pro Českou republiku je tento druh piva typický, má dobrou tradici a pověst. Připravuje se podle české receptury z prvotřídních českých surovin (voda, slad a aromatický chmel), bez použití konzervačních látek. Kvašení piva probíhá pomocí čerstvých českých přírodních kvasnic.

      Na našem zařízení můžete vařit české světlé pivo o hustotě 10, 11, 12, 13 a 14.

    • Klasické tmavé české pivo

      V České republice je toto pivo velmi populární pro svou zvláštní chuť. Připravuje se podle české receptury z vody, 4 druhů sladu a aromatického chmele, bez použití konzervačních látek. Kvašení piva probíhá pomocí speciálních kvasnic určených pro spodní kvašení.

      V mikropivovaru DESTILA můžete vařit tmavé české pivo o hustotě 11, 12, 13 a 14.

    • Pšeničné pivo

      Připravuje se podle české receptury z vody, pšeničného a světlého sladu a aromatického chmele. Kvašení piva probíhá pomocí speciálních tekutých kvasnic. Pšeničné pivo může být podáváno s citrónem.

    • Další druhy piva

      Mikropivovary DESTILA jsou univerzální. Můžete v nich vařit všemi existujícími metodami druhy piva jako Ale, Pale a jiné. 

Technické detaily

  • Složení a dispozice mikropivovaru
    • Příprava sladového šrotu – dvouválcový šrotovník, váha.
    • Blok dvounádobové varny a chlazení mladiny – rmuto mladinová pánev s integrovanou funkcí vířivky, scezovací káď, jednostupňové chlazení mladiny, brydový kondenzátor, ovládací panel, topný kotel, čerpadlo, regulace teploty, provzdušňovací svíčka.
    • Teplovodní hospodářství – nádoba na teplou vodu, čerpadlo teplé vody.
    • Kvasniční hospodářství – nádoba na kvasnice netlaková stabilní chlazená, nádoba dávkovací tlaková pojízdná.
    • Otevřené kvasné kádě, nebo kvasné tanky,  nebo cylindrokónické tanky,  ležácké tanky + mobilní čerpadlo.
    • Filtrace a stáčecí tanky – svíčkový naplavovací filtr na pivo, stáčecí (přetlačné) tanky.
    • Mytí a plnění KEG sudů – poloautomatická myčka KEG sudů, ruční plnič KEG sudů.
    • SanitaceCIP stanice (louh, kyselina), sanitační čerpadlo.
    • Tlakovzdušná stanice – kompresor, odlučovač oleje a vlhkosti, mikrobiální filtr vzduchu, uhlíkový filtr.
    • Chlazení, příprava ledové vodychladící jednotka, chladící médium propylenglykol  -4°C, výparník, nádoba na ledovou vodu, čerpadlo ledové vody.
    • Potrubní rozvody – potrubí z nerezové oceli (produkt), plastové potrubí (voda, chladivo), hadice, armatury, ostatní spojovací a montážní materiál.
    • Elektroinstalace – hlavní rozvaděč, ovládací panely jednotlivých zařízení, elektro kabely, ostatní montážní elektromateriál, řídící jednotka + řídící dotykový panel, možnost poloautomatického nebo ručního řízení výrobního procesu várky a kvašení piva.
  • Spotřeba surovin

    Orientační spotřeba surovin na 100 litrů 12° piva plzeňského typu činí:

    Sladkg19,8
    Chmelkg0,35
    Křemelina na filtracikg0,1
    Voda na technologické účely vč. umývání zařízením30,5
  • Výrobní kapacita

    Objem jedné várky: 100 litrů

    Roční výrobní kapacita: max. 400 hl

  • Otop varny
    • Olejový – olej  je ohříván v elektroolejovém kotli, který je umístěn pod plošinou varny, nebo zapuštěn pod úroveň varny.
    • Parní  – pára je vyráběna v elektrickém parogenerátoru.
  • Montáž a uvedení do provozu

    Sestavíme vám funkční technologický celek pivovaru podle vašich potřeb. Aktivně budeme spolupracovat s projektantem stavby.

    Naši technici vypracují nejvhodnější prostorové uspořádání nádob ve vašich prostorách. Sami si organizujeme dodávku zařízení, montáž, uvedení do provozu, servis a zaškolení obsluhy. Provedeme vstupní revizi dodaných tlakových nádob.

    Od zákazníka nám postačí, pokud nachystá přívod elektřiny a vody.

Napište si o bezplatnou nabídku

  • Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Nahoru