Výroba piva

Pivo i chléb patří k nejstarším známým potravinám, které se lidstvo naučilo vyrábět. Pivo je u nás odedávna nazýváno tekutým chlebem. Z pohledu výživy se dokonce dá tvrdit, že nutriční složení piva a chleba se velmi podobá. Výroba piva se tedy vyplatí.

Pořiďte si pro svoji výrobu piva minipivovary s kapacitou od 100 do 34 000 hl piva za rok, které naše společnost  DESTILA, s.r.o. vyrábí, dodává a uvádí do provozuPokud i vy toužíte po restauračním pivovaru, nebo chcete investovat do průmyslové výroby piva na místní nebo regionální úrovni, neváhejte a kontaktujte nás. Nahlédněte do referencí a prohlédněte si již realizované zakázky našich spokojených zákazníků.

„Pivo lze považovat kvůli jeho složení za vhodnou součást výživy a velmi cennou potravinu.“

Ing. Vladimír Kellner, CSc.,
vědecký pracovník Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze

České pivo = optimální kombinace nutričně cenných látek

Pivo, především to české, tvoří 92-93% vody, 4% alkoholu, 0,5% oxidu uhličitého a 2,5-3,5% tzv. zbytkového extraktu. Podle nejnovějších výzkumů bylo v pivu nalezeno více než 3000 chemických látek, jako jsou bílkoviny, sacharidy, lipidy a nukleové kyseliny. Mezi další látky, které v pivu nalezneme, patří polyfenolové sloučeniny, hořké látky chmele, vitamíny, aminokyseliny, minerální látky, vláknina, fytoestrogeny a také alkohol.

Zároveň v případě výroby českého piva po odečtení vlivu alkoholu zůstává nezanedbatelná hodnota osmalality, daná zbytkovým extraktem, tedy sacharidy, aminokyseliny a jinými látkami dodávajícími pivu charakteristickou "plnou" chuť.

„Díky přírodním surovinám, z nichž se pivo vyrábí, tedy z chmele, sladu, vody a přirozenému procesu kvašení jsou pak látky cenné z nutričního hlediska přítomny v pivu v optimální kombinaci, v jaké je člověk může přijímat.“


Ing. Vladimír Kellner, CSc.,

A jak to bylo s pivem v minulosti?

Je podstatné dodat, že v dnešní době se příznivé účinky pití piva projeví jen při jeho rozumné konzumaci, tj. 1-2 piva denně. V minulosti však plnilo pivo nejen funkci nápoje, ale mělo významný podíl na výživě nejširších vrstev obyvatel jako základ i součást nejrůznějších pokrmů. Dříve se běžně snídal chléb se sýrem zapíjený pivem nebo se chléb do piva nalámal. Protože pivo prochází při výrobě varem a navíc je částečně stabilizováno přítomností oxidu uhličitého a alkoholu, patřilo již ve středověku k nejzdravějším nápojům a potravinám i z hygienického hlediska. Z piva se připravovaly např. všelijaké omáčky a především nejrůznější polévky.

Zajímá vás více o výrobě piva? Kontaktujte nás!

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

Po kliknutí na "Odeslat zprávu", bude zpráva zaslána na náš e-mail. Odpověď můžete očekávat do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Pro ochranu proti spamu napište do pole číslo z obrázku:

Ciselny kod

Tisknout


DESTILA, sponzor dobré chuti

  • tradiční výrobce a dodavatel od roku 1975
  • široký sortiment výroby
  • komplexní dodávky
  • individuální přístup
  • vysoká kvalita za příznivou cenu
  • kvalitní reference 

RSSRSS

Aktuality

21. 09. 2017

Naše kotle na Slovensku

Na Slovensku si můžete naše plynové kotle DPL 7–29 Automatic-H zakoupit u společnosti PLYNEX (www.plynex.sk), kde můžete rovněž zjistit síť námi proškolených servisních techniků.

Archiv aktualit



Rozvoj ICT společnosti DESTILA

V letošním roce úspěšně dokončíme dotovaný projekt: Rozvoj ICT společnosti DESTILA, s.r.o.

Díky němu jsme podstatně zlepšili vnitřní informační procesy ve firmě a zajistili přehlednou archivaci interních dokumentů.

Rychlý kontakt

DESTILA, s.r.o.
Kaštanová 127
620 00 Brno
Tel.: +420 545 531 112
Fax: +420 545 531 819
E-mail:  


© 2017, DESTILA s. r. o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Výměna odkazů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing